foto1 foto2 foto3 foto4 foto5


MC-ROADRUNNER

Sinds 1975

Login Form

welkom roadrunner!

goodbye!

Motorclub de Roadrunner is een vereniging van 150 leden waarvan de meeste uit Den Helder en omstreken komen, maar we hebben ook leden uit o.a.Limburg, Amsterdam, Den Haag en Utrecht. De laatste zeven jaar zijn we regelmatig in het nieuws geweest vanwege de dreiging dat ons huurcontract werd opgezegd waardoor we op zoek moesten gaan naar een ander onderkomen. Stichting De Nollen had n.l. ons terrein in zijn bouwplannen betrokken om een groots op te zetten kunstpark te realiseren. Na een harde strijd van o.a. actievoeren, lobbyen,onderhandelen en alle raadsvergaderingen bijwonen die maar over dit onderwerp gingen hebben we eindelijk d.m.v. ondertekening van een nieuw huurcontract de zekerheid gekregen dat wij hier kunnen blijven. Wij willen graag iedereen bedanken die ons door de jaren heen hebben gesteund o.a.door organiseren van de handtekening actie, ondersteuning in de raadzaal, bezwaarschriften indienen, te veel om op te noemen. En zeker dank aan de raadsleden die ons gesteund hebben. M.C.Roadrunner is inmiddels zijn 40 levensjaar ingegaan. Wij willen u graag vertellen hoe onze motorclub ontstaan is aangezien de Helderse bevolking door alle publiciteit wel van ons bestáán afweet maar niet hoe de club ontstaan ís..

Ons logo Onze stikker

Op 23 maart 1975 is de motorclub Roadrunner opgericht. Het begon met een paar enthousiaste motorrijders die het idee hadden om een motorclub op te richten. Door middel van een enquête ging men kijken of er wel interesse voor was. Hier werd spontaan op gereageerd en binnen een week hadden we een twintigtal leden, reden genoeg dus. Er werd een ‘oprichtingsvergadering’ gehouden om meningen en ideeën te polsen. De vergadering werd gehouden in een houten keetje achter het kerkhof. De naam werd na veel variaties M.C.Roadrunner. Er werd een bestuur gevormd en men ging op zoek naar een locatie voor een clubhuis

Ons eerste clubhuis; ‘De Boerderij’ Het bestuur van het eerste uur heeft veel werk verzet. Zij gingen op pad om een geschikt clubhuis te vinden, en vonden een boerderijtje aan de Doggersvaart. Voor wij hier echter onze intrek konden nemen moesten we een aantal valkuilen oftewel gaten in de vloer, spinnen,mest en een champignon groei de baas worden. De keuken was niet om aan te zien, had n.l. als stal gefunctioneerd. Toch werd besloten de boerderij te huren, en na vele weken hard werken, liters verf, spijkers en nieuwe planken was het clubhuis een ‘thuis’ geworden. Zelfs de buitenkant kreeg een opknapbeurt dit tot genoegen van de buren! Onder luidt gejuich werd het clubhuis door de eigenaar geopend. Eindelijk was het clubhuis een feit, en het ledenaantal groeide gestaag. Zo kwam men op het idee een clubblad uit te geven, om iedereen op de hoogte te houden. In het eerste jaar hadden we al zo’n 50 leden en na 5 jaar was dit verdubbeld ! Het karakter van onze motorclub lag duidelijk in de toersfeer, diverse treffens en de nodige film- en feestavonden. Onze buitenlandse ritten resulteerden in diverse contacten en ontmoetingen met buitenlandse clubs. Toen kwam het tragische bericht dat we de boerderij moesten verlaten. Een ander onderkomen konden we niet vinden dus werd een beroep op de gemeente gedaan. In die tijd werden heel wat club- en buurthuizen uit de grond gestampt, dus dat moest voor ons toch ook kunnen? Sport- en Jeugdzaken nam het heft in handen, toch duurde het echter nog drie jaar voor we ons huidige plekje toegewezen kregen. In 1984 werd ons een ‘pracht plek’ aangeboden aan de Prof. V. Tillweg; een flink grasveld met een casco gebouw op een voor ons ideale locatie omgeven door bomen. Aangezien het gebouw nog helemaal aangekleed en ingedeeld moest worden is hier ontzettend veel werk verricht in de vrije uurtjes van onze leden. De indeling werd gemaakt. Gas, water en licht aangelegd. De hal met twee toiletten en urinoirs, een keuken, de zaal met bar, achter de bar de voorraadkeuken en een bestuurskamer. Dit allemaal aangekleed met geïsoleerde houten wanden. Een heuse bar kon uit een faillissement overgenomen worden. Er werd een terras om het gebouw aangelegd en een schutting tegen de westenwind. Er werd een allesbrander gedoneerd zodat afvalhout bij ons gebracht kon worden.

1984 Nu het pad nog….

We hebben drie betonnen barbecues gemaakt waar niet alleen het vlees op geroosterd kan worden maar die ook zeer geschikt zijn voor een kampvuurtje, lekker gezellig op koele avonden met een biertje erbij. Aangezien we door onze evenementen, aangetrokken door steeds meer motorrijders, ruimtegebrek kregen kwamen we op het idee om een tent te realiseren die we konden opzetten indien dit nodig was. Hiervoor is een grote constructie gelast, gemaakt van lantaarnpalen. Bij feesten kan hier een groot tentdoek overheen gespannen worden. Ons grasveld wordt door onze goede buren van de tuintjesvereniging regelmatig gemaaid en ziet er altijd netjes uit. Heel veel leden hebben een stukje van henzelf in deze club en dit clubhuis gestoken Zowel door de vele uren arbeid vóór het clubhuis in gebruik kon worden genomen als het onderhouden en vernieuwen van bepaalde zaken in de loop der jaren en de vele avonden waar we iets gezelligs van maakten is in de loop der jaren dit gebouw niet zomaar een clubgebouw maar een deeltje van onszelf geworden.

Enkele van ons is hier zijn toekomstige echtgenoot(e ) tegengekomen en enkele leden hebben we naar hun laatste rustplaats moeten brengen.

Opening Clubhuis 31 maart 1984 door Sport en Jeugdzaken
1984 Uitzicht vanaf ons clubhuis over ons terrein
2005 Ons clubhuis
Groepsfoto tijdens ons 30e verjaardag op 23 maart 2005

Natuurlijk zijn het niet alleen de motorritten, toertochten, kampeerweekenden etc. dat we samen doen, o.a.Klaverjassen, thema-avonden en darten zijn terugkerende items in de wintermaanden. Een aantal van ons zijn enthousiaste mini-bike bouwers. Daar is de mini-bike club de Little Weels uit ontstaan met als supercrack Joshua Das alias ‘De Gele Kanarie’, een racer in de dop!

Michel en Frans op hun zelfbouw Mini-bike’s

Bij de Roadrunners zijn ook serieuze race fanaten! In de loop der jaren hebben zij leuke resultaten geboekt. Henny Bakker in de 350 cc klasse, Kijmpe Dijk en Martin Bakker in de Supermono races. Kevin de Porto is eens met crossen kampioen van Nederland geworden!

 

 

Elk jaar gaan we met bewoners van Noorderhaven rijden. Geweldig om te zien hoe blij je deze mensen kunt maken.

Rijden met de bewoners van Noorderhaven

Elk jaar organiseren we ons jaarlijks treffen dat samenvalt met de vlootdagen van Den Helder. We hebben dan heel veel motorrijders van heinde en ver te gast waar we een gezellig weekend voor verzorgen.

Nu de dreigende verhuizing is afgewend en wij hier definitief kunnen blijven gaan we met frisse start aan de slag. Een aantal zaken die hierdoor zijn blijven liggen kunnen weer worden opgepakt.                                                                                           

Op ons terrein tijdens het jaarlijkse treffen Onze tent opgezet voor het treffen

Elke zomer organiseren we een open dag, de deur staat dan voor iedereen open!

 

M.C.Roadrunner

buienradar

Waar Zitten Wij